Go Back

Prăjitura Cherrycioc

Prep Time 1 hour
Cook Time 35 minutes
Servings 12 porții

Ingredients
  

Blat

  • 5 Ouă
  • 170 g Zahăr
  • 150 g Făină
  • 150 g Unt
  • 30 g Cacao
  • 1 lgt Praf de copt
  • lgt Sare
  • 250 g Cireșe
  • 12,5 Pișcoturi Savoiardi

Ganas

  • 200 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 200 g Ciocolată 52% cacao

Decor

  • 50 g Marmeladă de cirese
  • Cârlionți de ciocolată

Instructions
 

Blat

  • Untul împreună cu zahărul se mixează într-un bol până devine spumă. Se adaugă pe rând ouăle, sarea apoi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Se toarnă compoziția într-o tavă in care s-a pus hârtie de copt și se pune la copt 5-7 minute la 180°.
  • Se scoate tava din cuptor, se așează cireșele una lângă alta, apoi piscoturile. Se pune tava din nou în cuptor pentru aproximativ 30 min. După ce a trecut testul scobitorii se lasă blatul la răcit apoi se scoate hârtia de copt și se pune din nou în tavă

Ganaș

  • Smântana și ciocolata se topesc împreună pe baie de abur. Se lasă să se răcească la temperatura camerei apoi se pune în frigider pentru o oră. Se scoate din frigider și se bate cu mixerul până se deschide la culoare și devine o cremă aerată. Se întinde pe toată suprafața prăjiturii.

Decor

  • Se întinde peste ganaș un strat subțire de marmeladă de cireșe și se presară cârlionți de ciocolată. Se pune tava cu prăjitura în frigider pentru câteva ore înainte de servire.