Prăjitura Cherrycioc

Prăjitura Cherrycioc, desert pregătit în casă cu ciocolată și cireșe. Deosebit de gustoasă îmbină două ingrediente care se potrivesc perfect împreună.

De la o pungă cu cireșe frumoase și mari pusă de asta vara în congelator a pornit această rețetă. Rezultatul, o prăjitură cu ingrediente simple, cu ce aveam deja în bucătărie și foarte aspectoasă.

Prăjitura Cherrycioc este compusă dintr-un blat cu cacao pe care l-am copt mai întâi câteva minute. Apoi l-am scos și am pus cireșele decongelate și scurse de sirop. Iar peste cireșe am așezat pișcoturile cu partea glazurată în sus. Mie mi-au intrat 12,5 pișcoturi în tavă,10 pișcoturi întregi și restul tăiate pe jumătate. Am introdus tavă în cuptor și am lăsat prăjitura să se coacă. Mi-a plăcut foarte mult cum s-a caramelizat stratul de zahăr de pe pișcoturi.

După ce s-a răcit blatul cu pișcoturi am acoperit toată suprafața cu ganas de ciocolată și un strat subțire de marmeladă de cireșe. Am decorat cu cârlionți de ciocolată și am pus prăjitura în frigider câteva ore înainte să o porționez. Arată foarte bine în porții individuale pe farfurie.

Prăjitura Cherrycioc

Prep Time 1 hr
Cook Time 35 mins
Servings 12 porții

Ingredients
  

Blat

  • 5 Ouă
  • 170 g Zahăr
  • 150 g Făină
  • 150 g Unt
  • 30 g Cacao
  • 1 lgt Praf de copt
  • lgt Sare
  • 250 g Cireșe
  • 12,5 Pișcoturi Savoiardi

Ganas

  • 200 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 200 g Ciocolată 52% cacao

Decor

  • 50 g Marmeladă de cirese
  • Cârlionți de ciocolată

Instructions
 

Blat

  • Untul împreună cu zahărul se mixează într-un bol până devine spumă. Se adaugă pe rând ouăle, sarea apoi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Se toarnă compoziția într-o tavă in care s-a pus hârtie de copt și se pune la copt 5-7 minute la 180°.
  • Se scoate tava din cuptor, se așează cireșele una lângă alta, apoi piscoturile. Se pune tava din nou în cuptor pentru aproximativ 30 min. După ce a trecut testul scobitorii se lasă blatul la răcit apoi se scoate hârtia de copt și se pune din nou în tavă

Ganaș

  • Smântana și ciocolata se topesc împreună pe baie de abur. Se lasă să se răcească la temperatura camerei apoi se pune în frigider pentru o oră. Se scoate din frigider și se bate cu mixerul până se deschide la culoare și devine o cremă aerată. Se întinde pe toată suprafața prăjiturii.

Decor

  • Se întinde peste ganaș un strat subțire de marmeladă de cireșe și se presară cârlionți de ciocolată. Se pune tava cu prăjitura în frigider pentru câteva ore înainte de servire.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating