Se pune drojdia într-un castron și se amestecă cu două lingurițe de zahăr și două linguri de apă caldă. Restul de zahăr se dizolvă în apa rămasă. Dulceața se amestecă cu nuca de cocos.
Făina se cerne într-un castron iar în mijloc se face o scobitură in care se pune drojdia. Se acoperă cu făina de pe margini. Într-o parte a castronului se pune sarea fără să atingă drojdia.
Se adaugă uleiul, esența de vanilie și apa. Se amestecă, apoi se frământă aluatul format până se desprinde de pe vas. Se acoperă castronul cu un șervet și se lasă aluatul să crească.
Pe masă se presară puțină făină, se pune aluatul crescut și se împarte in două. Se întinde cu sucitorul într-o formă dreptunghiulară o parte de aluat. Se acoperă cu jumătate din cantitatea de dulceață și nucă de cocos.
Se rulează aluatul peste umplutură și se așează într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. La fel se procedează și cu a două parte de aluat.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace placina la 180° aproximativ 15-16 minute. După ce s-a rumenit se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr și se porționează după ce s-a răcit.