Go Back
pate din ficat de pui

Pate din ficat de pui făcut acasă

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes

Equipment

  • Blender vertical

Ingredients
  

  • 500 g Ficat de pui
  • 200 g Ceapă
  • 100 g Unt
  • 100 ml Lapte
  • 60 ml Smântână 30% grasime
  • 15 ml Ulei de măsline
  • 1 lgt Boia dulce
  • 1 lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • ½ lgt Cimbru
  • ¼ lgt Usturoi pudră
  • ¼ lgt Chimion

Instructions
 

  • Ficățeii de pui se spală și se pun într-un castron cu laptele. Ceapa se taie julien și se pune la călit cu uleiul de măsline într-o tigaie. După ce s-a rumenit și s-a înmuiat se adaugă ficățeii scurși de lapte. Se amestecă și se călesc până se rumenesc ficățeii.
  • După ce s-a răcit puțin se pune amestecul de ceapă și ficăței într-un vas sau castron înalt, se adaugă untul tăiat patratale și de pasează cu blenderul. Când compoziția a devenit o pastă groasă se adaugă smântâna și restul ingredientelor.
  • Acum trebuie să devină o pastă cremoasa și fină. Pateul se pune acoperit cu un strat subțire de ulei de măsline, într-un borcan sau vas cu capac. Se păstrează la frigider 3-4 zile.