Pate din ficat de pui făcut acasă
Pate din ficat de pui făcut în casă este o rețetă fără prostii sau alte chestii misterioase. Se prepară în câteva minute cu ingrediente la îndemână și îl puteți condimenta cum doriți. Eu am folosit chimion dar dacă nu va place puteți renunţa la el.
Acest pate este delicios dimineața pe pâine proaspătă lângă o ceașcă de ceai. Așa cum mâncăm unii dintre noi când eram mici (dacă am astfel de amintiri vă dați seama cât de „tânăra” sunt). Sau se pot umple ouă sau choux-uri sărate la o masă festivă sau cu prietenii.
Oricum va place să-l serviți sigur este faptul că după ce l-ați preparat o dată nu veți mai cumpără din comerț.
Pate din ficat de pui făcut acasă
Equipment
- Blender vertical
Ingredients
- 500 g Ficat de pui
- 200 g Ceapă
- 100 g Unt
- 100 ml Lapte
- 60 ml Smântână 30% grasime
- 15 ml Ulei de măsline
- 1 lgt Boia dulce
- 1 lgt Sare
- ½ lgt Piper
- ½ lgt Cimbru
- ¼ lgt Usturoi pudră
- ¼ lgt Chimion
Instructions
- Ficățeii de pui se spală și se pun într-un castron cu laptele. Ceapa se taie julien și se pune la călit cu uleiul de măsline într-o tigaie. După ce s-a rumenit și s-a înmuiat se adaugă ficățeii scurși de lapte. Se amestecă și se călesc până se rumenesc ficățeii.
- După ce s-a răcit puțin se pune amestecul de ceapă și ficăței într-un vas sau castron înalt, se adaugă untul tăiat patratale și de pasează cu blenderul. Când compoziția a devenit o pastă groasă se adaugă smântâna și restul ingredientelor.
- Acum trebuie să devină o pastă cremoasa și fină. Pateul se pune acoperit cu un strat subțire de ulei de măsline, într-un borcan sau vas cu capac. Se păstrează la frigider 3-4 zile.