Pentru început se pune o oală cu apă (două - două kg jumătate de apă) la fiert cu o lingură de sare. Între timp ne ocupăm de sos. Ceapa și usturoiul se taie mărunt, iar cârnații se scot din membrana lor.
Într-o cratiță se pune uleiul la încins. Se pune ceapa cu usturoiul să se călească. Când s-au rumenit se pune carnea de cârnați și se amestecă până ce se rumenește și ea. Dacă apa pentru paste a început să clocotească, se adaugă pastele și se amestecă pentru a nu se lipi.
Atunci când s-a rumenit carnea se adaugă sucul de roșii și două - trei linguri din apa pastelor. Această ajută la legarea sosului datorită amidonului ce îl conține. După câteva clocote se adaugă sare, după gust, piper, oregano, busuioc și zahăr. Când sosul a devenit destul de consistent( se vede uleiul pe marginea cratiței) se oprește focul.
Se verifică pastele. Trebuiesc fierte al dente. Eu le las mai puțin cu două minute decât scrie pe ambalajul lor. Se scurg de apa în care au fiert și se pun peste sos în cratiță. Se amestecă și se pun in farfurii iar deasupra se rade caşul de oaie.