Paste cu cârnați (Pasta con salsiccia)

Paste cu cârnați (Pasta con salsiccia)
paste cu carnati

În bucătăria italiană există o multitudine de rețete de paste și sunt nelipsite de pe masa fiecăruia. La noi în familie, pastele, sunt foarte apreciate și sunt oricând binevenite. De aceea este varianta de mâncare la care recurg destul de des, mai ales când am puțin timp la dispoziție pentru a pregăti prânzul sau cina. Această rețetă de paste cu cârnați (pasta con salsiccia) este o rețetă cu specific italian. Este un preparat aromat, mai ales datorită cârnaților și este și economic.

Rețeta de paste cu cârnați este o rețeta ideală pentru o masă în familie sau cu prietenii. În cel mult 30 de minute masa este gata, fiind o alternativă foarte bună pentru o masă pregătită repede. Eu am folosit acum , caș de oaie foarte uscat , pe care l-am ras deasupra fiecărei porții.

paste cu carnati

Paste cu cârnați (Pasta con salsiccia)

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 4 porţii

Ingredients
  

  • 300 g Cârnați proaspeți de porc
  • 1 Ceapă
  • 2 catei Usturoi
  • 2 lg Ulei de măsline
  • 500 g Suc de roșii la cutie sau conservă
  • 500 g Paste pappardelle am folosit eu
  • ½ lgt Oregano uscat
  • ½ lgt Busuioc uscat
  • Sare
  • Piper
  • Caș de oaie sau pecorino
  • 1 lgt Zahăr

Instructions
 

  • Pentru început se pune o oală cu apă (două – două kg jumătate de apă) la fiert cu o lingură de sare. Între timp ne ocupăm de sos. Ceapa și usturoiul se taie mărunt, iar cârnații se scot din membrana lor.
  • Într-o cratiță se pune uleiul la încins. Se pune ceapa cu usturoiul să se călească. Când s-au rumenit se pune carnea de cârnați și se amestecă până ce se rumenește și ea. Dacă apa pentru paste a început să clocotească, se adaugă pastele și se amestecă pentru a nu se lipi.
  • Atunci când s-a rumenit carnea se adaugă sucul de roșii și două – trei linguri din apa pastelor. Această ajută la legarea sosului datorită amidonului ce îl conține. După câteva clocote se adaugă sare, după gust, piper, oregano, busuioc și zahăr. Când sosul a devenit destul de consistent( se vede uleiul pe marginea cratiței) se oprește focul.
  • Se verifică pastele. Trebuiesc fierte al dente. Eu le las mai puțin cu două minute decât scrie pe ambalajul lor. Se scurg de apa în care au fiert și se pun peste sos în cratiță. Se amestecă și se pun in farfurii iar deasupra se rade caşul de oaie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating