Se pun merișoarele la înmuiat în esențele de vanilie și lămâie. Se separă albușurile de gălbenușuri. Brânză de vaci se pune la scurs într-o sită cel puțin o oră înainte de a fi folosită.
Albușurile se bat spumă tare folosin mixerul. Gălbenușurile se mixează împreună cu xilitolul până se albesc.
Se adaugă peste gălbenușuri smântâna, se amestecă, apoi se continuă cu făina și praful de copt.
Albușurile se încorporează în compoziția de gălbenușuri treptat. La final se adaugă stafidele.
Se tapetează o formă detașabilă de tort cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția în tavă și se coace 50 minute la170°.
După ce s-a copt, pasca se lasă să se răcească în tavă. După ce s-a răcit complet se scoate din tavă, se îndepărtează hârtia de copt și se aseaza pe un platou. Se decorează cu fulgi de migdale și se pune în frigider câteva ore înainte de a fi servită.