Go Back

Pască cu brânză quark fără aluat

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Servings 8 porții

Equipment

  • Tavă detașabilă de tort 23 cm
  • Mixer

Ingredients
  

  • 4 Ouă
  • 20 g Unt 80% grăsime
  • 30 g Unt de cocos
  • 200 g Zahăr
  • 500 g Quark
  • 150 g Făină
  • 75 g Amidon de cartofi
  • 80 g Chipsuri de ciocolată bucăți
  • 2 lgt Praf de copt
  • 2 lgt Esență de vanilie
  • Coajă rasă de la o lămâie mare
  • lgt Sare

Decor

  • Zahăr pudră
  • Iepurași de ciocolată

Instructions
 

  • Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol albușurile se bat spumă împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr și praful de sare. Cele două tipuri de unt se țin la temperatura camerei și se amestecă împreună.
  • Într-un castron gălbenușurile se amestecă cu restul de zahăr și se bat cu mixerul până se albesc. Se adaugă untul, esența de vanilie, și brânza quark. Se omogenizează împreună.
  • Făina se amestecă cu praful de copt și amidonul și se adaugă treptat peste gălbenușuri. Se adaugă jumătate din cantitatea de chipsuri. Se ia cu o lingură din albușurile bătute spumă și se încorporează treptat în compoziția de gălbenușuri.
  • Compoziția se toarnă într-o formă detașabilă de tort în care s-a pus hârtie de copt. Deasupra se presară restul de chipsuri de ciocolată. Se pune tava în cuptorul încălzit în prealabil și se coace aproximativ 45 min. la 170°.
  • După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor și se lasă să se răcească 30 min. apoi se scoate inelul tăvii. Când s-a răcit complet se mută pe un platou, se presară zahăr pudră și se decorează cu iepurași de ciocolată.