Pască cu brânză quark fără aluat

Pască cu brânză quark fără aluat

Pască cu brânză quark fără aluat, prăjitură cu chipsuri de ciocolată și aromată cu vanilie și coajă de lămâie.

Deși am încercat mai multe tipuri de pască această variantă mi s-a părut cea mai fină. Are o textură ușoară datorită brânzei quark și este foarte aromată cu vanilie și coajă de lămâie. Eu am folosit pentru un plus de aromă brânză quark cu vanilie.

Important pentru cei care nu pot consuma zahăr este faptul că pot îl pot înlocui la această rețeta. Pot pregăti pască cu brânză quark fără aluat cu îndulcitor și chipsuri de ciocolată fără zahăr.

Pască cu brânză quark fără aluat

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Servings 8 porții

Equipment

  • Tavă detașabilă de tort 23 cm
  • Mixer

Ingredients
  

  • 4 Ouă
  • 20 g Unt 80% grăsime
  • 30 g Unt de cocos
  • 200 g Zahăr
  • 500 g Quark
  • 150 g Făină
  • 75 g Amidon de cartofi
  • 80 g Chipsuri de ciocolată bucăți
  • 2 lgt Praf de copt
  • 2 lgt Esență de vanilie
  • Coajă rasă de la o lămâie mare
  • lgt Sare

Decor

  • Zahăr pudră
  • Iepurași de ciocolată

Instructions
 

  • Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol albușurile se bat spumă împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr și praful de sare. Cele două tipuri de unt se țin la temperatura camerei și se amestecă împreună.
  • Într-un castron gălbenușurile se amestecă cu restul de zahăr și se bat cu mixerul până se albesc. Se adaugă untul, esența de vanilie, și brânza quark. Se omogenizează împreună.
  • Făina se amestecă cu praful de copt și amidonul și se adaugă treptat peste gălbenușuri. Se adaugă jumătate din cantitatea de chipsuri. Se ia cu o lingură din albușurile bătute spumă și se încorporează treptat în compoziția de gălbenușuri.
  • Compoziția se toarnă într-o formă detașabilă de tort în care s-a pus hârtie de copt. Deasupra se presară restul de chipsuri de ciocolată. Se pune tava în cuptorul încălzit în prealabil și se coace aproximativ 45 min. la 170°.
  • După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor și se lasă să se răcească 30 min. apoi se scoate inelul tăvii. Când s-a răcit complet se mută pe un platou, se presară zahăr pudră și se decorează cu iepurași de ciocolată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating