Go Back
oua umplute sardine

Ouă umplute cu sardine

Prep Time 1 hour
Cook Time 15 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 10 bucăți

Equipment

  • Blender

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 1 cutie Sardine cu lămaie in ulei
  • 200 g Cremă de brânză
  • 1 lg Muștar
  • 1 lg Suc de lămaie
  • ½ lgt Sare
  • Măsline și pătrunjel pentru decor

Instructions
 

  • Se fierb ouăle în apă cu sare 12 min. de la primul clocot. Se scurge apa fierbinte și se toarnă apă rece. Se lasă așa până se răcesc complet apoi se decojesc și se taie pe jumătate.
  • Se scot gălbenușurile cu grijă și se pun în bolul pentru blender. Se scurge uleiul din conservă iar sardinele se adaugă peste gălbenușuri. Se pun și celelalte ingrediente. Se pasează totul până devine o pastă fină.
  • Se pune pasta obținută într-un pos cu un dui stea sau pur și simplu într-o pungă și se umplu jumătățile de ou. Se decorează cu jumătăți de măsline și patrujel proaspăt tocat.