Go Back
oua umplute cu legume

Ouă umplute cu legume

Prep Time 40 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour
Servings 10 bucăți

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 1 Morcov
  • 1 Păstarnac
  • 1 Cartof dulce
  • 20 g Ulei
  • 1 lgt Boia dulce
  • ½ lgt Piper
  • ½ lgt Sare
  • 1 lingură Muștar
  • Frunze de rucola

Instructions
 

  • Ouăle se fierb 15 minute în apă cu sare. După ce au fiert se scurge apa fierbinte și se acoperă cu apă rece. Se lasă să se răcească.
  • Legumele se spală și se pun la fiert împreună în apă cu sare. După ce au fiert se scot pe o farfurie și se lasă să se răcească. Legumele reci se curăță de coajă, apoi se toacă mărunt.
  • Ouăle fierte se curăță de coajă și se taie în două, pe lățime. Se scot cu grija gălbenușurile și se pun într-un castron. Se pasează gălbenușurile cu o furculiță, cât mai bine, apoi se amestecă cu muștarul, uleiul, sarea, boia și piperul.
  • Sosul se amestecă cu legumele tocate. Se ia din copozitie cu o linguriță și se umplu jumătățile de ou. Se aseaza ouăle umplute pe un platou și se decorează cu frunze de rucola.