Go Back
oua umplute cu ciuperci

Ouă umplute cu ciuperci

Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 20 bucăți

Ingredients
  

  • 10 Ouă
  • 80 g Ulei
  • 300 g Ciuperci
  • 2 lgt Muștar
  • ½ lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • Crenguțe de rozmarin pentru decor

Instructions
 

  • Ciupercile se trec printr-un jet de apă rece, apoi se pun la fier în apă cu puțină sare. După ce s-au fiert se scot din apă, se lasă să se răcească, apoi se toacă mărunt. Se scurg cu măna de surplusul de apă.
  • Ouăle se fierb în apă cu o lingura de oțet, într-un vas încăpător. După zece minute se scot din apa în care au fiert și se pun în apă foarte rece timp de câteva minute, apoi se decojesc.
  • Ouăle decojite se taie în două pe lățime iar gălbenușurile se împart în două vase. Jumătate din gălbenușuri se pasează cu furculița și se amestecă cu mustarul. Se toarnă uleiul în fir subțire și se amestecă continuu până devine ca o maioneză.
  • Cealalata jumătate din cantitatea de gălbenușuri se pasează cu furculița și se amestecă cu ciupercile tocate, sarea și piperul.
  • Cele două compoziții se amestecă, apoi cu o linguriță se ia din compoziție și umplu jumătățile de ou. Se decorează cu vârfurile crenguțelor de rozmarin.