Ouă umplute cu ciuperci

Ouă umplute cu ciuperci
oua umplute cu ciuperci

Ouă umplute cu ciuperci, un aperitiv delicios și ușor de pregătit, potrivit la orice masă de sărbătoare. O rețetă perfectă pentru un preparat rapid.

De pe masa de Crăciun, printre celelalte preparate, sigur vor fi și ouă umplute cu ciuperci. Este unul din aperitivele pe care îl pregătesc rapid cu o zi mai devreme. După ce am umplut ouăle le așez într-o caserolă încăpătoare și o pun în frigider. Înainte de a le aduce la masa le decorez cu vârfurile crenguțelor de rozmarin. Atât de simplu este!

Stiu că decojirea ouălor este pentru mulți o problemă. Uneori ouăle nu se decojesc doar de coajă, ci se desprinde și o parte din albuș. Acest lucru poate fi evitat și vă povestesc puțin cum procedez eu. Despre asta am mai povestit și în descrierea celorlalte rețete de ouă umplute de pe blog. Eu fierb ouăle în apă cu o lingură de oțet. După ce au fiert le scot din apa fierbinte și le pun într-un vas cu apă foate rece. Le las acolo în jur de zece minute apoi le decojesc ușor. Șocul de la fierbinte la rece face ca coaja ouălor să se desprindă ușor, acesta este tot secretul.

Ouăle umplute, fiind foarte apreciate de noi toți, indiferent de umplutură, sunt aperitivut cel mai des pregătit la mesele festive dar nu numai. Eu le pregătesc ori de cate ori ne este poftă pentru că le pot face ușor și rapid și sunt și foarte sățioase.

oua umplute cu ciuperci

Ouă umplute cu ciuperci

Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 20 bucăți

Ingredients
  

  • 10 Ouă
  • 80 g Ulei
  • 300 g Ciuperci
  • 2 lgt Muștar
  • ½ lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • Crenguțe de rozmarin pentru decor

Instructions
 

  • Ciupercile se trec printr-un jet de apă rece, apoi se pun la fier în apă cu puțină sare. După ce s-au fiert se scot din apă, se lasă să se răcească, apoi se toacă mărunt. Se scurg cu măna de surplusul de apă.
  • Ouăle se fierb în apă cu o lingura de oțet, într-un vas încăpător. După zece minute se scot din apa în care au fiert și se pun în apă foarte rece timp de câteva minute, apoi se decojesc.
  • Ouăle decojite se taie în două pe lățime iar gălbenușurile se împart în două vase. Jumătate din gălbenușuri se pasează cu furculița și se amestecă cu mustarul. Se toarnă uleiul în fir subțire și se amestecă continuu până devine ca o maioneză.
  • Cealalata jumătate din cantitatea de gălbenușuri se pasează cu furculița și se amestecă cu ciupercile tocate, sarea și piperul.
  • Cele două compoziții se amestecă, apoi cu o linguriță se ia din compoziție și umplu jumătățile de ou. Se decorează cu vârfurile crenguțelor de rozmarin.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating