Se separă ouăle. Albușurile și zahărul se bat spumă tare. Gălbenușurile, sarea și esența de vanilie se amestecă cu uleiul. Se adaugă bananele pasate cu o furculiță.
Cacaua se amestecă cu nuca măcinată și făina și se adaugă în compoziția de gălbenușuri. Cu o spatulă se încorporează albușurile bătute. Compoziția se pune într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt și se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace 30 de minute la 170°. După ce s-a copt se lasă să se răcească.
Glazura
Ciocolata se rupe bucăți și se topește pe baie de abur. După ce s-a topit se pune într-un pos sau într-o pungă care se taie într-un capăt.
Asamblare
Blatul se pune pe un platou și se porționează. Se ornează cu ciocolată topită peste care se presară fistic tocat. Se pune în frigider până în momentul servirii.