Negresă cu banane
Negresă cu banane, prăjitură foarte aromată, cu textură moale, gata în câteva minute. Nu conține mult zahăr și poate fi transformată simplu într-un tort delicios.
Dacă aveți banane foarte bine coapte, din acelea cu coaja pătată pe care nu le mai mănâncă nimeni de obicei, aceasta este prăjitura perfectă pentru a le folosi. Puteți adăuga în loc de nucă măcinată, alune și să o coaceți într-o formă rotundă de tort. Apoi să-l îmbrăcați în ciocolată transformând astfel o prăjitură simplă într-un desert elegant.
Eu am găsit întâmplător să cumpăr banane foarte coapte pe care le-am folosit la această negresă cu banane și am făcut și rețeta de pancakes. Iar dacă nu le-ați încercat deja rețeta lor o găsiți aici.
Negresă cu banane
Equipment
- Mixer
- Tavă detașabilă patrata
Ingredients
Blat
- 4 Ouă
- 4 Banane mari 520g piure de banane
- 35 g Zahăr
- 110 ml Ulei
- 30 g Cacao
- 60 g Nucă măcinată
- 60 g Făină
- 2 lgt Esentă de vanilie
- ⅕ lgt Sare
Glazura
- 100 g Ciocolată cu lapte
Decor
- 30 g Fistic tocat
Instructions
Blat
- Se separă ouăle. Albușurile și zahărul se bat spumă tare. Gălbenușurile, sarea și esența de vanilie se amestecă cu uleiul. Se adaugă bananele pasate cu o furculiță.
- Cacaua se amestecă cu nuca măcinată și făina și se adaugă în compoziția de gălbenușuri. Cu o spatulă se încorporează albușurile bătute. Compoziția se pune într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt și se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace 30 de minute la 170°. După ce s-a copt se lasă să se răcească.
Glazura
- Ciocolata se rupe bucăți și se topește pe baie de abur. După ce s-a topit se pune într-un pos sau într-o pungă care se taie într-un capăt.
Asamblare
- Blatul se pune pe un platou și se porționează. Se ornează cu ciocolată topită peste care se presară fistic tocat. Se pune în frigider până în momentul servirii.
Excelenta rețetă,,bravoo,să mai puneți astfel de retete, mulțumesc
Multumesc si eu! Ma bucur ca ai incercat-o, Cristina.