Negresă cu banane

Negresă cu banane, prăjitură foarte aromată, cu textură moale, gata în câteva minute. Nu conține mult zahăr și poate fi transformată simplu într-un tort delicios.
Dacă aveți banane foarte bine coapte, din acelea cu coaja pătată pe care nu le mai mănâncă nimeni de obicei, aceasta este prăjitura perfectă pentru a le folosi. Puteți adăuga în loc de nucă măcinată, alune și să o coaceți într-o formă rotundă de tort. Apoi să-l îmbrăcați în ciocolată transformând astfel o prăjitură simplă într-un desert elegant.
Eu am găsit întâmplător să cumpăr banane foarte coapte pe care le-am folosit la această negresă cu banane și am făcut și rețeta de pancakes. Iar dacă nu le-ați încercat deja rețeta lor o găsiți aici.

Negresă cu banane
Equipment
- Mixer
- Tavă detașabilă patrata
Ingredients
Blat
- 4 Ouă
- 4 Banane mari 520g piure de banane
- 35 g Zahăr
- 110 ml Ulei
- 30 g Cacao
- 60 g Nucă măcinată
- 60 g Făină
- 2 lgt Esentă de vanilie
- ⅕ lgt Sare
Glazura
- 100 g Ciocolată cu lapte
Decor
- 30 g Fistic tocat
Instructions
Blat
- Se separă ouăle. Albușurile și zahărul se bat spumă tare. Gălbenușurile, sarea și esența de vanilie se amestecă cu uleiul. Se adaugă bananele pasate cu o furculiță.
- Cacaua se amestecă cu nuca măcinată și făina și se adaugă în compoziția de gălbenușuri. Cu o spatulă se încorporează albușurile bătute. Compoziția se pune într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt și se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace 30 de minute la 170°. După ce s-a copt se lasă să se răcească.
Glazura
- Ciocolata se rupe bucăți și se topește pe baie de abur. După ce s-a topit se pune într-un pos sau într-o pungă care se taie într-un capăt.
Asamblare
- Blatul se pune pe un platou și se porționează. Se ornează cu ciocolată topită peste care se presară fistic tocat. Se pune în frigider până în momentul servirii.