Go Back

Guguluf cu dulceață de mure

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 8 porții

Equipment

  • Forma de guguluf
  • Mixer

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 45 g Cacao
  • 60 g Zahăr tos
  • 85 g Zahăr brun
  • 100 ml Ulei
  • 100 ml Lapte
  • 285 g Făină
  • 400 g Dulceață de mure
  • 1 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Esentă de vanilie
  • 1 praf Sare

Instructions
 

  • Într-un castron se bat ouăle spumă împreună cu cele două feluri de zahăr. Se adaugă treptat uleiul, laptele și praful de sare. Făina se amestecă cu praful de copt și cacaua și se adaugă in compoziție. Se adaugă esență de vanilie și cu o spatulă se încorporează dulceața de mure.
  • Se unge în interior forma de guguluf cu puțin ulei și se presară cu făină. Compoziția se toarnă în formă și se introduce la copt in cuptorul încălzit in prealabil. Se coace 40 min. la 180°.
  • După ce a trecut testul scobitorii se scoate forma din cuptor și se lasă prajiturala răcit. Apoi se răstoarnă pe un platou și se unge cu siropul de la dulceață de mure.