
Guguluf cu dulceață de mure este o prăjitură pufoasă de casă coaptă într-o formă specială. Această formă în care este coaptă o face perfectă pentru mesele festive.
Încă de când mi-am cumpărat forma am tot făcut diferite rețete de guguluf. Este o prăjitură care se pregătește foarte rapid și este foarte gustoasă.
De obicei acest fel de prăjitură se glazurează dar eu am ales doar să o ung cu siropul din dulceață. A fost perfectă felia pe care am mâncat-o dimineață alături de o ceașcă de cafea.

Guguluf cu dulceață de mure
Equipment
- Forma de guguluf
- Mixer
Ingredients
- 5 Ouă
- 45 g Cacao
- 60 g Zahăr tos
- 85 g Zahăr brun
- 100 ml Ulei
- 100 ml Lapte
- 285 g Făină
- 400 g Dulceață de mure
- 1 lgt Praf de copt
- 1 lgt Esentă de vanilie
- 1 praf Sare
Instructions
- Într-un castron se bat ouăle spumă împreună cu cele două feluri de zahăr. Se adaugă treptat uleiul, laptele și praful de sare. Făina se amestecă cu praful de copt și cacaua și se adaugă in compoziție. Se adaugă esență de vanilie și cu o spatulă se încorporează dulceața de mure.
- Se unge în interior forma de guguluf cu puțin ulei și se presară cu făină. Compoziția se toarnă în formă și se introduce la copt in cuptorul încălzit in prealabil. Se coace 40 min. la 180°.
- După ce a trecut testul scobitorii se scoate forma din cuptor și se lasă prajiturala răcit. Apoi se răstoarnă pe un platou și se unge cu siropul de la dulceață de mure.