Go Back
guguluf cu dovleac si ciocolata

Guguluf cu dovleac și ciocolată

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Equipment

  • 1 Forma de guguluf

Ingredients
  

  • 6 Ouă
  • 150 g Zahăr
  • 300 g Piure de dovlac
  • 260 g Făină
  • 150 g Ciocolată 50% cacao
  • 150 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 100 g Chips de ciocolată
  • 100 g Ulei
  • 30 g Cacao
  • 2 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Praf de copt
  • lgt Sare

Instructions
 

  • Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă tare cu zahărul folosind un mixer.
  • Peste gălbenușuri se adaugă pe rând uleiul, sarea, esența de vanilie apoi piureul de dovleac. Făina se amestecă cu cacaua și praful de copt și se încorporează în compoziția cu gălbenușuri.
  • Albușurile se adaugă în compoziție treptat amestecând de jos în sus cu o spatulă. Se adaugă la final chipsurile de ciocolată.
  • Compoziția se toarnă în forma de guguluf unsă cu puțin ulei și se introduce în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace checul 45 minute la 170°.
  • După ce trece testul scobitorii checul se lasă să se răcească în tavă apoi se răstoarnă pe un platou.
  • Ciocolata împreună cu smântâna se pun la topit pe baie de abur. După ce s-a topit se ia de pe foc, se lasă să se răcească un minut sau două, apoi se toarnă pe deasupra prăjiturii.