Făina se cerne într-un castron și se face o scobitură în centrul ei. Într-o latura a castronului se pune sarea. Drojdia și zahărul se dizolvă în apă caldă și se toarnă puțin câte puțin in centru făinii.
Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul vanilinat și coaja de lămâie. Se adaugă peste făină.
Se frământă cu mâna un aluat care se lasă la dospit în castronul acoperit, aproximativ o oră.
Când aluatul și-a dublat volumul se răstoarnă pe blatul înfăinat și se întinde cu sucitorul într-o foaie de 0.5 cm grosime. Cu o formă rotundă de tăiat sau cu un pahar cu gura mare se decupează cercuri din aluat.
Se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă să crească 30 min. Când au crescut se pun la prăjit în uleiul încins câte trei sau patru o dată. Depinde cât de mari sunt în diamatru.
După ce s-au rumenit pe ambele părți gogoșile se scot cu o spatulă pe șervete de hârtie. Se presară zahăr pudră cât sunt fierbinți.