Go Back
gogosi pufoase si aromate

Gogoși pufoase și aromate

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Timp dospire 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes

Ingredients
  

  • 500 g Făină
  • 40 g Unt
  • 60 g Zahăr
  • 7 g Drojdie
  • 250 g Apă caldă
  • lgt Sare
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • Coaja rasă de la o lamaie
  • Zahăr pudră pentru decor
  • 500 g Ulei pentru prăjit

Instructions
 

  • Făina se cerne într-un castron și se face o scobitură în centrul ei. Într-o latura a castronului se pune sarea. Drojdia și zahărul se dizolvă în apă caldă și se toarnă puțin câte puțin in centru făinii.
  • Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul vanilinat și coaja de lămâie. Se adaugă peste făină.
  • Se frământă cu mâna un aluat care se lasă la dospit în castronul acoperit, aproximativ o oră.
  • Când aluatul și-a dublat volumul se răstoarnă pe blatul înfăinat și se întinde cu sucitorul într-o foaie de 0.5 cm grosime. Cu o formă rotundă de tăiat sau cu un pahar cu gura mare se decupează cercuri din aluat.
  • Se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă să crească 30 min. Când au crescut se pun la prăjit în uleiul încins câte trei sau patru o dată. Depinde cât de mari sunt în diamatru.
  • După ce s-au rumenit pe ambele părți gogoșile se scot cu o spatulă pe șervete de hârtie. Se presară zahăr pudră cât sunt fierbinți.