Gogoși pufoase și aromate

Gogoși pufoase și aromate
gogosi pufoase si aromate

Gogoși pufoase și aromate pregătite acasă foarte ușor. Gogoși mari și delicioase pudrate cu zahăr din belșug.

Să nu-mi spună mie cineva că nu adoră gogoșile pentru că nu-l cred. Pentru un astfel de dulce eu una uit de orice dietă sau stil de viață sănătos. Cum să nu mănânc eu o gogoașă fierbinte cu zahăr pe deasupra care mai are și gaură în interior? Care este numai bună de umplut cu o linguriță de dulceață, de orice fel, nu contează, tot bună este. Totuși este bine că le fac rar, tocmai din această cauza, pentru că nu mă pot opri să mănânc doar o gogoașă și mănânc mai multe.

Ingredientele pentru pregătirea acestor irezistibile gogoși pufoase și aromate sunt foarte simple, le are oricine în bucătărie. Se pot pregăti cu drojdie uscată cum le-am făcut eu acum sau se poate folosi drojdie proaspătă. Dacă se folosește drojdie proaspătă, 15 gr sunt suficiente și se dizolvă într-un castron cu puțină apă caldă și o linguriță din cantitatea de zahăr. Apoi se adaugă drojdia in mijlocul făinii și resul ingredientelor.

Eu sper să încercați și această rețetă de gogoși și veți vedea cât de ușor și simplu sunt de pregătit. Mai rău este că se mănâncă foarte repede dar că să preveniți așa ceva trebuie să dublati rețeta. Așa poate mai rămân vreo două pentru a două zi, se păstrează la fel de pufoase.

gogosi pufoase si aromate

Gogoși pufoase și aromate

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Timp dospire 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes

Ingredients
  

  • 500 g Făină
  • 40 g Unt
  • 60 g Zahăr
  • 7 g Drojdie
  • 250 g Apă caldă
  • lgt Sare
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • Coaja rasă de la o lamaie
  • Zahăr pudră pentru decor
  • 500 g Ulei pentru prăjit

Instructions
 

  • Făina se cerne într-un castron și se face o scobitură în centrul ei. Într-o latura a castronului se pune sarea. Drojdia și zahărul se dizolvă în apă caldă și se toarnă puțin câte puțin in centru făinii.
  • Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul vanilinat și coaja de lămâie. Se adaugă peste făină.
  • Se frământă cu mâna un aluat care se lasă la dospit în castronul acoperit, aproximativ o oră.
  • Când aluatul și-a dublat volumul se răstoarnă pe blatul înfăinat și se întinde cu sucitorul într-o foaie de 0.5 cm grosime. Cu o formă rotundă de tăiat sau cu un pahar cu gura mare se decupează cercuri din aluat.
  • Se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă să crească 30 min. Când au crescut se pun la prăjit în uleiul încins câte trei sau patru o dată. Depinde cât de mari sunt în diamatru.
  • După ce s-au rumenit pe ambele părți gogoșile se scot cu o spatulă pe șervete de hârtie. Se presară zahăr pudră cât sunt fierbinți.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating