Go Back

Gogoși cu suc de portocale

Prep Time 1 hour 30 minutes
Cook Time 30 minutes

Ingredients
  

  • 500 g Făină
  • 250 g Suc de portocale
  • 25 g Drojdie proaspătă
  • 50 g Ulei
  • 2 lg Zahăr
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • ¼ lgt Sare
  • Ulei pentru prăjit
  • Zahăr farin pentru pudrat

Instructions
 

  • Sucul de portocale se încălzește într-un ibric. Într-un castron mic se pun drojdia, zahărul, două linguri de suc de portocale și se amestecă.
  • Făina se cerne într-un castron iar în mijloc se face o scobitură in care se pune drojdia. Se amestecă încorporând puțină făină apoi se adaugă și celelalte ingrediente.
  • Se frământă energic câteva minute apoi se lasă aluatul în castron să crească acoperit cu folie alimentară. După ce aluatul și-a dublat volumul (aproxumativ o oră) se întinde cu sucitorul pe blatul de lucru ușor infainat. Cu o formă rotundă sau cu un pahar se decupează cercuri care se lasă să crescă 20 minute acoperite cu folie alimentară.
  • Se pune ulei într-o tigaie să se infierbinte și se prăjesc pe rând gogoșile. Câte patru sau mai puține în funcție de diametrul tigăii. După ce s-au rumenit pe o parte se întorc pe cealaltă parte să se prăjească.
  • Se scot pe șervete de hârtie că să se absoarbă surplusul de ulei, apoi se pudrează din belșug cu zahăr farin.