Sucul de portocale se încălzește într-un ibric. Într-un castron mic se pun drojdia, zahărul, două linguri de suc de portocale și se amestecă.
Făina se cerne într-un castron iar în mijloc se face o scobitură in care se pune drojdia. Se amestecă încorporând puțină făină apoi se adaugă și celelalte ingrediente.
Se frământă energic câteva minute apoi se lasă aluatul în castron să crească acoperit cu folie alimentară. După ce aluatul și-a dublat volumul (aproxumativ o oră) se întinde cu sucitorul pe blatul de lucru ușor infainat. Cu o formă rotundă sau cu un pahar se decupează cercuri care se lasă să crescă 20 minute acoperite cu folie alimentară.
Se pune ulei într-o tigaie să se infierbinte și se prăjesc pe rând gogoșile. Câte patru sau mai puține în funcție de diametrul tigăii. După ce s-au rumenit pe o parte se întorc pe cealaltă parte să se prăjească.
Se scot pe șervete de hârtie că să se absoarbă surplusul de ulei, apoi se pudrează din belșug cu zahăr farin.