Gogoși cu suc de portocale
Gogoși cu suc de portocale aromate și ușor de pregătit cu ingrediente puține la îndemâna oricui. Gogoși de post pufoase pudrate din belșug cu zahăr.
Cine refuză o gogoașă fierbinte și aromată chiar dacă este de post? Așa dolofană cu mult zahăr pudră sau umplută cu dulceața preferată nu îi rezistă nimeni.
M-am gândit că ar fi o idee bună să frământ aluatul cu suc de portocale. Și am folosit un suc fără zahăr adăugat dar și fără acid. Acesta a dat o aromă plăcută gogoșilor alături de esența de vanilie.
Deși aceste gogoși se pregătesc din câteva ingrediente aluatul crește foarte frumos. Eu după ce le-am decupat le-am lăsat acoperite să mai crească câteva minute. Apoi le-am luat cu grijă, le-am prăjit în ulei încins și le-am scos pe șervete de hârtie.
Sunt foarte bune și ușor de pregătit aceste gogoși de post framatate cu suc de portocale și oricine poate să le pregătească cu succes.
Gogoși cu suc de portocale
Ingredients
- 500 g Făină
- 250 g Suc de portocale
- 25 g Drojdie proaspătă
- 50 g Ulei
- 2 lg Zahăr
- 1 lgt Esență de vanilie
- ¼ lgt Sare
- Ulei pentru prăjit
- Zahăr farin pentru pudrat
Instructions
- Sucul de portocale se încălzește într-un ibric. Într-un castron mic se pun drojdia, zahărul, două linguri de suc de portocale și se amestecă.
- Făina se cerne într-un castron iar în mijloc se face o scobitură in care se pune drojdia. Se amestecă încorporând puțină făină apoi se adaugă și celelalte ingrediente.
- Se frământă energic câteva minute apoi se lasă aluatul în castron să crească acoperit cu folie alimentară. După ce aluatul și-a dublat volumul (aproxumativ o oră) se întinde cu sucitorul pe blatul de lucru ușor infainat. Cu o formă rotundă sau cu un pahar se decupează cercuri care se lasă să crescă 20 minute acoperite cu folie alimentară.
- Se pune ulei într-o tigaie să se infierbinte și se prăjesc pe rând gogoșile. Câte patru sau mai puține în funcție de diametrul tigăii. După ce s-au rumenit pe o parte se întorc pe cealaltă parte să se prăjească.
- Se scot pe șervete de hârtie că să se absoarbă surplusul de ulei, apoi se pudrează din belșug cu zahăr farin.