Go Back
gnocchi cu ciuperci

Gnocchi cu ciuperci

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 500 g Gnocchi
  • 200 g Ciuperci
  • 200 g Whipping cream
  • 20 g Ulei de măsline
  • 2 cătei Usturoi
  • 180 g Cașcaval și parmezan rase
  • lgt Piper
  • lgt Sare
  • Busuioc proaspăt tocat

Instructions
 

  • Ciupercile se trec rapid printr-un jet de apă rece apoi se feliază. Cei doi căței de usturoi se curăță și se toacă mărunt.
  • Uleiul se pune la încins într-o tigaie încăpătoare. Se adaugă usturoiul și se rumenește câteva secunde apoi se adaugă ciupercile. Se amestecă câteva secunde și se adaugă gnocchii.
  • Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă pe foc câteva minute, amestecând din când în când, până scade apa lăsată de ciuperci.
  • Se ia capacul, se toarnă smântâna, apoi amestecul de brânzeturi și se potrivește gustul cu sare și piper. Când sosul a devenit consistent, într-un minut sau două, se oprește focul și se presară busuioc proaspăt tocat. Se pune în farfurii și se servește fierbinte.