Gnocchi cu ciuperci
Gnocchi cu ciuperci în sos cremos de smântână dulce și cașcaval. Un preparat ușor de pregătit în doar câteva minute.
Gnocchi cu ciuperci a devenit într-un timp foarte scurt un fel de mâncare preferat la noi în familie. Și acum când mă gândesc aș manca o porție generoasă de gnocchi în sos cremos de brânză care se întinde. Cred că la următoarele cumpărături cel puțin o pungă de gnocchi voi avea în coș. Aceste mici găluște de cartofi pe care le cumpăr în pungi de 500g din supermarket, la produse refrigerate sunt foarte ușor de făcut și acasă. Gospodinele pe vremuri, în Italia pregăteau gnocchi acasă foarte ușor din doar câteva ingrediente. Fiecare având propriile proporții ale ingredientelor deși acestea erau aceleași, faină, pesmet și cartofi. Exista rețete de gnocchi în care se pune ou dar exista și fară ou. Eu nu am făcut până acum acasă, doar am cumpărat gata făcuți, desi cred că cei făcuți în casă sunt mult mai gustoși.
Rețeta de azi, veți vedea, este una foarte ușoară și se poate pregăti rapid pentru prânz sau cină. Eu am făcut aceasta rețetă pentru patru persoane, atâția am fost la masă, dar se pot înjumătăți cantitățile pentru mai puține persoane. Am folosit un amestec de cașcaval și parmezan, în proporții aproximativ egale în sos pentru textură și aromă. Noua ne plac ambele tipuri de brânzeturi și se potrivesc perfect cu ciupercile în aceasta rețetă. Dar cui nu-i place parmezanul, cunosc persoane, îl poate exclude din rețetă adăugând doar cașcaval.
Dacă încercați această rețetă îmi puteți lăsa un mesaj aici sau pe pagina de Instagram, cum v-a ieșit și dacă v-a plăcut.
Gnocchi cu ciuperci
Ingredients
- 500 g Gnocchi
- 200 g Ciuperci
- 200 g Whipping cream
- 20 g Ulei de măsline
- 2 cătei Usturoi
- 180 g Cașcaval și parmezan rase
- ⅓ lgt Piper
- ⅓ lgt Sare
- Busuioc proaspăt tocat
Instructions
- Ciupercile se trec rapid printr-un jet de apă rece apoi se feliază. Cei doi căței de usturoi se curăță și se toacă mărunt.
- Uleiul se pune la încins într-o tigaie încăpătoare. Se adaugă usturoiul și se rumenește câteva secunde apoi se adaugă ciupercile. Se amestecă câteva secunde și se adaugă gnocchii.
- Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă pe foc câteva minute, amestecând din când în când, până scade apa lăsată de ciuperci.
- Se ia capacul, se toarnă smântâna, apoi amestecul de brânzeturi și se potrivește gustul cu sare și piper. Când sosul a devenit consistent, într-un minut sau două, se oprește focul și se presară busuioc proaspăt tocat. Se pune în farfurii și se servește fierbinte.
Aceasta reteta de Gnocchi cu ciuperci mi se pare foarte interesanta si usor de preparat. Miroase delicios si cu siguranta se poate face o portie generoasa pentru a fi impartita si cu alti oaspeti la masa. Felicitari pentru aceasta reteta foarte gustoasa!
Multumesc pentru apreciere!Intr-adevar miroase intr-un mare fel in bucatarie atunci cand se pregateste aceasta reteta.Este genul de reteta la care toata lumea exclama ,,Mmmmm, ce bine miroase!” sau ,,Mmmm, ce gustoasa este!”