Cartofii se spală, apoi se pun la fiert cu coajă. După ce s-au fiert se scot din apă și se lasă să se răcească puțin. După ce s-au răcit se decojesc și se dau pe răzătoare.
Peste catofi se adaugă ouăle, zahărul pudră, sarea și făina. Se amestecă totul. Aluatul trebuie să fie lipicios. Se împarte aluatul în opt părți.
Prunele se taie pe jumătate și li se scot sâmburii. În mijlocul fiecărei prune se pune câte o linguriță de magiun de prune.
Se pun la fiert 3l de apă cu o linguriță de sare. Când apa a început să fiarbă se ia cu mâna umezită cu apă câte o bucată de aluat, se face o scobitură în care se pune o prună, apoi se acoperă cu aluat. Gălușca formată se pune în oala cu apă să fiarbă.
Se pun la fiert câte două-trei găluște o dată, nu mai mult. După un minut de fierbere se împing ușor cu o spatulă pentru a fi ajutate să se desprindă de fundul oalei.
Din momentul în care s-au ridicat la suprafață se mai lasă să fiarbă 10 minute la foc mic.
Între timp se topește untul într-o tigaie. Se adaugă pesmetul și se lasă să se rumenească, amestecând continuu până capătă o culoare cafenie. Atenție să nu se ardă!
După ce s-a rumenit pesmetul, se ia de pe foc și se adaugă zahărul brun și scorțișoara.
Găluștele se scot din apă cu o spumieră, apoi se dau prin pesmet. Se aseaza pe o farfurie după ce au fost îmbrăcate în pesmet.