Găluște cu prune și magiun

Găluște cu prune și magiun
galuste cu prune si magiun

Găluște cu prune și magiun, desert ieftin și de sezon. Rețeta de găluște pufoase umplute cu prune și magiun de prune.

Rețeta de găluște cu prune și magiun nu este absolut deloc complicată. Sunt doar câteva ingrediente obișnuite care duc la un minunat rezultat. Găluștele sunt moi și pufoase, au umplutură delicioasă și exterior crocant și aromat cu scorțișoară. Se pot pregăti rapid, de oricine și ori de cate ori se dorește.

Sunt sigură că fiecare dintre voi a mâncat măcar o dată gamboti (așa se mai numesc în unele zone) și deși, vuiește internetul de rețete diferite a acestui desert, încă o rețetă cred că nu strică. Iar dacă doriți un alt tip de gălușcă cu o umplutură diferită, găsiți pe blog o asfel de rețetă.

galuste cu prune si magiun

Găluște cu prune și magiun

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 8 bucati

Ingredients
  

  • 500 g Cartofi
  • 2 Ouă
  • 20 g Zahăr pudră
  • 50 g Unt
  • 140 g Făină
  • 100 g Zahăr brun
  • 250 g Pesmet
  • 1 linguriță Scorțișoară
  • ¼ linguriță Sare
  • 8 Prune
  • 8 lingurițe Magiun de prune

Instructions
 

  • Cartofii se spală, apoi se pun la fiert cu coajă. După ce s-au fiert se scot din apă și se lasă să se răcească puțin. După ce s-au răcit se decojesc și se dau pe răzătoare.
  • Peste catofi se adaugă ouăle, zahărul pudră, sarea și făina. Se amestecă totul. Aluatul trebuie să fie lipicios. Se împarte aluatul în opt părți.
  • Prunele se taie pe jumătate și li se scot sâmburii. În mijlocul fiecărei prune se pune câte o linguriță de magiun de prune.
  • Se pun la fiert 3l de apă cu o linguriță de sare. Când apa a început să fiarbă se ia cu mâna umezită cu apă câte o bucată de aluat, se face o scobitură în care se pune o prună, apoi se acoperă cu aluat. Gălușca formată se pune în oala cu apă să fiarbă.
  • Se pun la fiert câte două-trei găluște o dată, nu mai mult. După un minut de fierbere se împing ușor cu o spatulă pentru a fi ajutate să se desprindă de fundul oalei.
  • Din momentul în care s-au ridicat la suprafață se mai lasă să fiarbă 10 minute la foc mic.
  • Între timp se topește untul într-o tigaie. Se adaugă pesmetul și se lasă să se rumenească, amestecând continuu până capătă o culoare cafenie. Atenție să nu se ardă!
  • După ce s-a rumenit pesmetul, se ia de pe foc și se adaugă zahărul brun și scorțișoara.
  • Găluștele se scot din apă cu o spumieră, apoi se dau prin pesmet. Se aseaza pe o farfurie după ce au fost îmbrăcate în pesmet.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating