Se cerne făina într-un castron. Se adaugă migdalele, zahărul, esențele, oul și untul rece tăiat pătrățele mici. Se amestecă rapid cu măna până începe să se formeze un aluat. Aluatul se înfășoară în folie alimentară și se pune în frigider pentru o oră.
Între timp se scot sâmburii cireșelor iar acestea se lasă să se scurgă de sucul lor într-o sită.
Se scoate aluatul de la rece și se aplatizează cu mâna apoi cu sucitorul pe o foaie de copt de dimensiune tăvii în care se va coace tarta. Cu un cuțit se îndreaptă marginile aluatului în forma de cerc.
Cireșele fară sâmburi se amesteca cu dulceața și amidonul apoi se pun în centrul aluatului. Cu ajutorul hârtiei de copt se ridică marginile aluatului peste umplutură. Din resturile de aluat se decupează forme care se aseaza pe marginile tartei.
Se unge tarta cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și se introduce în cuptorul preîncălzit. Se coace 30 minute la 180°. După ce s-a rumenit frumos se scoate tarta din cuptor și se lasă să se răcească în tavă. Când s-a răcit se mută cu grija pe un platou, se presară zahăr pudră apoi se porționează.