Galette cu cireșe

Galette cu cireșe
galette cu cirese

Galette cu cireșe, tartă rustică din aluat fraged cu umplutură delicioasă de cireșe proaspete. Desert delicios de vară, pregătit ușor.

M-am grăbit să scriu aici rețeta de galette cu cireșe, acum cât sunt cireșele în plin sezon și poate oricine să pregătească acest desert minunat. La cât de simplu se face ar trebui să fie făcută în fiecare vară cu fructele proaspete, cireșe sau vișine. Da, se potrivesc foarte bine și vișinele cu aroma de migdale din crusta tartei. Cred că voi pregăti foarte des acest desert în acesta vară.

Eu am primit câteva cireșe zilele trecute și nu am stat prea mult pe gânduri și am făcut un desert, galette cu cireșe. La cât costă kilogramul de cireșe în piață am crezut că a dat norocul peste mine cu aceste cireșe. Evident că nu ne-am saturat de cireșe dar nici nu se putea să îmi scape ocazia de a face un desert cu ele. Din păcate doar o singură tartă pentru mulți pofticioși este foarte puțin, doar am gustat toți ai casei cate o bucată. Deci, se cere să repet acest desert cât mai curând și nu doar cu cireșe ci și cu vișine.

Am folosit la umplutură o dulceta de cireșe cu mult sirop. Acesta a îmbrăcat cireșele și a ajutat amidonul să țină compoziția. Nu este o problemă dacă se folosește un alt tip de dulceață, cum ar fi dulceața de fructe de pădure, de exemplu. Important este să nu fie foarte multe fructe în dulceață și aceasta să aibă mult sirop.

Pe blog mai găsiți în categoria tarte și alte tipuri de galette dulci sau sărate, la fel de simplu și ușor de pregătit. Dați-mi de știri daca încercați vreo rețetă, aici sau pe celelalte rețele sociale. Să îmi spuneți cum v-a ieșit, daca este pe placul vostru sau aveți vreo nelămurire.

galette cu cirese

Galette cu cireșe

Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
timp racire a aluatului 1 hour
Total Time 2 hours

Ingredients
  

  • 330 g Făină
  • 80 g Migdale măcinate
  • 60 g Zahăr
  • 200 g Unt 82% grăsime
  • 1 Ou
  • 700 g Cireșe
  • 1 lgt Esenta de vanilie
  • ½ lgt Esență de migdale
  • 50 g Dulceață de cireșe
  • 20 g Amidon alimentar
  • 1 Gălbenuș de ou
  • 1 lg Lapte
  • 30 g Zahăr pudră

Instructions
 

  • Se cerne făina într-un castron. Se adaugă migdalele, zahărul, esențele, oul și untul rece tăiat pătrățele mici. Se amestecă rapid cu măna până începe să se formeze un aluat. Aluatul se înfășoară în folie alimentară și se pune în frigider pentru o oră.
  • Între timp se scot sâmburii cireșelor iar acestea se lasă să se scurgă de sucul lor într-o sită.
  • Se scoate aluatul de la rece și se aplatizează cu mâna apoi cu sucitorul pe o foaie de copt de dimensiune tăvii în care se va coace tarta. Cu un cuțit se îndreaptă marginile aluatului în forma de cerc.
  • Cireșele fară sâmburi se amesteca cu dulceața și amidonul apoi se pun în centrul aluatului. Cu ajutorul hârtiei de copt se ridică marginile aluatului peste umplutură. Din resturile de aluat se decupează forme care se aseaza pe marginile tartei.
  • Se unge tarta cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și se introduce în cuptorul preîncălzit. Se coace 30 minute la 180°. După ce s-a rumenit frumos se scoate tarta din cuptor și se lasă să se răcească în tavă. Când s-a răcit se mută cu grija pe un platou, se presară zahăr pudră apoi se porționează.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating