Go Back

Galette cu caise și migdale

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 8 porții

Ingredients
  

Aluat fraged

  • 160 g Unt rece
  • 300 g Făină
  • 50 g Migdale măcinate
  • 40 g Zahăr
  • 2 lg Apă rece
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • 1 praf Sare

Umplutura

  • 500 g Caise taiate in sferturi

Pentru uns

  • 1 Gălbenuș de ou
  • 1 lgt Lapte
  • 1 lg Fulgi de migdale

Instructions
 

Aluat fraged

  • Întrun castron se pune făina și se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, sarea și migdalele măcinate. Untul rece și tăiat cubulețe se adaugă peste ingredientele uscate. Se adaugă cele două linguri de apă rece și se amestec împreună, cu mâna până devin un aluat consistent.
  • Se înfășoară aluatul în folie alimentară și se pune în frigider pentru 30-40 minute.

Asamblare

  • Se scoate aluatul din frigider și se întinde în formă rotundă cu sucitorul pe o bucată de hârtie de copt cât diametrul tăvii în care se va coace.
  • Se pune hârtia de copt cu aluatul în tavă. Caisele se așează în centrul aluatului lăsând marginile neacoperite. Cu ajutorul hârtie se ridică marginile aluatului peste umplutură și se ung cu gălbenușul de ou amestecat cu lapte. Pe deasupra se presară fulgii de migdale.
  • Se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil și se coace 40 minute la 180°.