Întrun castron se pune făina și se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, sarea și migdalele măcinate. Untul rece și tăiat cubulețe se adaugă peste ingredientele uscate. Se adaugă cele două linguri de apă rece și se amestec împreună, cu mâna până devin un aluat consistent.
Se înfășoară aluatul în folie alimentară și se pune în frigider pentru 30-40 minute.
Asamblare
Se scoate aluatul din frigider și se întinde în formă rotundă cu sucitorul pe o bucată de hârtie de copt cât diametrul tăvii în care se va coace.
Se pune hârtia de copt cu aluatul în tavă. Caisele se așează în centrul aluatului lăsând marginile neacoperite. Cu ajutorul hârtie se ridică marginile aluatului peste umplutură și se ung cu gălbenușul de ou amestecat cu lapte. Pe deasupra se presară fulgii de migdale.
Se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil și se coace 40 minute la 180°.