Go Back
fursecuri simple cu dovleac

Fursecuri simple cu dovleac

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
10 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 25 bucăți

Ingredients
  

Fursecuri

  • 2 Ouă
  • 70 g Untură
  • 60 g Unt 82% grăsime
  • 260 g Piure de dovleac
  • 350 g Făină
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Esență de cafea
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt Praf de copt
  • ½ lgt Scortișoară
  • lgt Nucșoară
  • ¼ lgt Sare

Glazura

  • 70 g Ciocolată
  • 1 lg Ulei

Instructions
 

Fursecuri

  • Într-un castron se omogenizează foarte bine untul și untura. Se adaugă zahărul și se mixează foarte bine până ce acesta nu se mai simte.
  • Se adugă praful de sare și ouăle amestecând foarte bine după fiecare. Piureul de dovleac se amestecă cu esențele și condimentele și se adaugă în compoziție.
  • Se adugă treptat făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Cu o lingură se pun distantate grămăjoare de aluat in două tavi cu hârtie de copt. Se coc 15 minute la 180° cu ventilație. După ce s-au copt se lasă câteva minute să se răcească apoi se glazurează cu ciocolată.

Glazura

  • Ciocolată ruptă în bucăți se pune împreună cu uleiul să se topească pe baie de abur sau în cuptorul cu microunde. Se toarne ciocolată topită într-o pungă sau un poș și se decorează fursecurile.