Go Back
fursecuri sandwich cu dovleac

Fursecuri sandwich cu dovleac

Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 8 bucăți

Ingredients
  

Fursecuri

  • 260 g Piure de dovleac
  • 70 g Untură
  • 60 g Unt 82% grăsime
  • 70 g Zahăr brun
  • 275 g Făină
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • ¼ lgt Sare

Crema

  • 120 g Marshmallow albe, mari
  • 250 g Mascarpone

Instructions
 

Fursecuri

  • Se omogenizează foarte bine într-un castron untul și untura care au fost ținute la temperatura camerei. Se adaugă zahărul și se mixează până ce acesta nu se mai simte în compoziție.
  • Se adaugă piureul de dovleac și esența de vanilie. Făina se amestecă cu sarea, praful de copt și bicarbonatul și se adaugă in compoziție.
  • Se pune hârtie de copt în două tavi de aragaz și cu o lingură de înghețată se ia din copozitie și se pun câte 8 grămăjoare în fiecare cu distanță între ele. Se coc aproximativ 10 minute la 180°, până încep să devină rumene pe margini.
  • După ce s-au copt se lasă să se răcească apoi se umplu cu cremă.

Crema

  • Se topesc bezelele pe baie de abur sau în cuptorul cu microunde. Nu trebuie să fie fierbinți, doar cât să se imoaie. Se lasă puțin să se răcorească amestecând-ule continuu pentru omogenizare. Se adaugă câte o lingură de mascarpone și se amestecă foarte bine după fiecare până se încorporează toată.
  • Se pune câte o lingură de cremă pe câte un fursec și se acoperă cu altul. Vor ieși opt fursecuri sandwich.