Go Back
fursecuri fragede pentru Halloween

Fursecuri fragede pentru Halloween

Prep Time 1 hour
Cook Time 17 minutes
timp de racire 1 hour
Total Time 2 hours 17 minutes

Ingredients
  

  • 1 Ou
  • 135 g Unt 80% grăsime
  • 75 g Bucățele biscuiți Oreo măcinate
  • 100 g Zahăr pudră
  • 250 g Făină
  • 1 lgt Bicarbonat de amoniu
  • 1 lgt Oțet
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • ¼ lgt Sare

Instructions
 

  • Untul moale, la temperatura camerei , se mixează într-un bol împreună cu zahărul pudră. Se adaugă oul, sarea și esența de vanilie. Se amestecă, apoi se adaugă biscuiții măcinați și amoniacul stins cu oțet.
  • Se încorporează făina folosind o lingură de lemn. Aluatul obținut se înfășoară în folie alimentară și se pune în frigider pentru o oră.
  • Se scoate aluatul din frigider, se îndepărtează folia și se împarte în două. O parte se pune pe masa presărată cu făină, iar cealaltă se înfășoară în folie și se pune la rece până se folosește.
  • Din aluatul de pe masă se fac cu măna două suluri subțiri de groasimea unui deget. Se porționează cât degetul arătător iar într-un capăt, mai oval se pune o felie de migdală. Cu un cuțit se fac câte trei crestataturi să imite cât mai mult un deget. Se aseaza în tava în care s-a pus hârtie de copt.
  • Se scoate cealalata parte de aluat din folie și se formează un sul gros care se feliază. Se decorează cu muguri de pin și felii de migdală. Se aseaza în tava în care s-a pus hârtie de copt.
  • Tăvile se pun în cuptorul încălzit în prealabil la 180°. Se coc fursecurile 17-18 minute, până se rumenesc pe fund.