Untul moale se pune într-un bol peste care se adaugă zahărul pudră și sarea. Se amestecă foarte bine cu mixerul până se spumează untul.
Se adaugă ouăle pe rând și se amestecă bine după fiecare. Se adaugă vanilia, apoi amoniacul stins cu oțet. Făina se încorporează trepta.
Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se pune în frigider pentru 30 minute.
Se scoate aluatul din folie și se împarte în două. Se întinde cu sucitorul o parte din aluat pe masa presărată cu făină și se decupează cu o formă floricele de aluat.
Florile de aluat se aseaza distanțate într-o tavă de cuptor în care s-a pus hârtie de copt. Se pun la copt în cuptorul preîncălzit și se coc 20 minute la 130° pentru a rămâne deschise la culoare. Se procedează la fel și cu cea de a doua parte de aluat..
Fursecurile coapte se lasă să se răcească pe un grătar.
Decorare
Ciocolata albă se topește pe baie de abur apoi se pune într-un poș sau o pungă. Se taie poșul sau punga la un capăt și se decorează fursecurile. Se presară câteva bombonele peste ciocolată apoi se pudrează cu zahăr.