Go Back
fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Prep Time 1 hour
Cook Time 20 minutes
timp de racire 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes

Equipment

  • 1 forma de decupat floare

Ingredients
  

  • 2 Ouă
  • 250 g Unt
  • 350 g Făină plus faină pentru întins aluatul
  • 120 g Zahăr pudră
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Bicarbonat de amoniu
  • 1 lgt Oțet
  • ¾ lgt Sare

Decor

  • 70 g Ciocolată albă
  • Sprinkles
  • Zahăr pudră

Instructions
 

  • Untul moale se pune într-un bol peste care se adaugă zahărul pudră și sarea. Se amestecă foarte bine cu mixerul până se spumează untul.
  • Se adaugă ouăle pe rând și se amestecă bine după fiecare. Se adaugă vanilia, apoi amoniacul stins cu oțet. Făina se încorporează trepta.
  • Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se pune în frigider pentru 30 minute.
  • Se scoate aluatul din folie și se împarte în două. Se întinde cu sucitorul o parte din aluat pe masa presărată cu făină și se decupează cu o formă floricele de aluat.
  • Florile de aluat se aseaza distanțate într-o tavă de cuptor în care s-a pus hârtie de copt. Se pun la copt în cuptorul preîncălzit și se coc 20 minute la 130° pentru a rămâne deschise la culoare. Se procedează la fel și cu cea de a doua parte de aluat..
  • Fursecurile coapte se lasă să se răcească pe un grătar.

Decorare

  • Ciocolata albă se topește pe baie de abur apoi se pune într-un poș sau o pungă. Se taie poșul sau punga la un capăt și se decorează fursecurile. Se presară câteva bombonele peste ciocolată apoi se pudrează cu zahăr.