Go Back
fursecuri de craciun cu unt 2

Fursecuri de Crăciun cu unt și miere

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour

Equipment

  • Mixer
  • Forme de decupat

Ingredients
  

  • 3 Ouă
  • 50 g Miere de albine
  • 140 g Unt
  • 150 g Zahăr
  • 380 g Faină
  • 1 lgt Esență de portocale
  • 1 lgt Esentă de vanilie
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt Oțet
  • lgt Sare

Sirop

  • 100 ml Apă
  • 50 g Zahăr

Decor

  • Sprinkles

Instructions
 

  • Într-un bol se pune untul lăsat la temperatura camerei. Cu un mixer se omogenizează împreună cu zahărul si mierea. Se adaugă ouăle pe rând mixând după fiecare. Apoi se adaugă aromele, sarea și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. La final se pune făina, se amestecă foarte bine.
  • Se acoperă bolul cu folie alimentară și se pune în frigider pentru 30 min. Blatul de lucru se presară cu puțină făină și se întinde jumătate din cantitatea de aluat într-o foaie cu grosimea de 3 mm. Se decupează fursecuri care se pun in tava in care s-a pus hârtie de copt.
  • Se coc aproximativ 10 minute până încep să se rumeneasca ușor pe margini. Se lasă la răcit apoi se ung cu sirop și se decorează cu bombonele (sprinkles).