Fursecuri de Crăciun cu unt și miere

fursecuri-de-craciun-cu-unt-1

Fursecuri de Crăciun cu unt și miere, biscuiți fragezi cu vanilie decorați de sărbătoare. Foarte ușor de făcut, își păstrează forma la copt și pot fi păstrați în cutii mai multe zile.

Cui nu-i place Crăciunul și tot ceea ce reprezintă? Toate decorațiunile, atmosfera, preparatele gustoase, cadourile și clipele frumoase petrecute împreună cu cei dragi? Mie mi-se pare cea mai frumoasă perioadă din an și o aștept cu mare drag.

Și în acest an am făcut fursecuri decorate pentru Crăciun. Cum de altfel am făcut în ultimii ani. Doar că acum împart cu voi rețeta celor mai simple fursecuri de Crăciun cu unt fiind primul an în care public pe blog. Vor urma alte câteva rețete cu specific și sper să va inspire să le încercați și voi.

fursecuri de craciun cu unt 2

Fursecuri de Crăciun cu unt și miere

Prep Time 20 mins
Cook Time 1 hr

Equipment

  • Mixer
  • Forme de decupat

Ingredients
  

  • 3 Ouă
  • 50 g Miere de albine
  • 140 g Unt
  • 150 g Zahăr
  • 380 g Faină
  • 1 lgt Esență de portocale
  • 1 lgt Esentă de vanilie
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt Oțet
  • lgt Sare

Sirop

  • 100 ml Apă
  • 50 g Zahăr

Decor

  • Sprinkles

Instructions
 

  • Într-un bol se pune untul lăsat la temperatura camerei. Cu un mixer se omogenizează împreună cu zahărul si mierea. Se adaugă ouăle pe rând mixând după fiecare. Apoi se adaugă aromele, sarea și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. La final se pune făina, se amestecă foarte bine.
  • Se acoperă bolul cu folie alimentară și se pune în frigider pentru 30 min. Blatul de lucru se presară cu puțină făină și se întinde jumătate din cantitatea de aluat într-o foaie cu grosimea de 3 mm. Se decupează fursecuri care se pun in tava in care s-a pus hârtie de copt.
  • Se coc aproximativ 10 minute până încep să se rumeneasca ușor pe margini. Se lasă la răcit apoi se ung cu sirop și se decorează cu bombonele (sprinkles).


1 thought on “Fursecuri de Crăciun cu unt și miere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating