Go Back
fursecuri cu unt de arahide si cacao 2

Fursecuri cu unt de arahide și cacao

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 30 bucăți

Ingredients
  

  • 2 Ouă
  • 75 g Unt de arahide
  • 80 g Unt 80%grasime
  • 120 g Zahăr
  • 270 g Faină
  • 20 g Cacao
  • 7 g Bicarbonat de amoniu
  • 1 lgt Oțet
  • 2 lgt Esență de vanilie
  • lgt Sare
  • 60 g Ciocolată pentru decor

Instructions
 

  • Într-un bol se pun ouăle și zaharul și se bat cu mixerul până își dublează volumul. Se adaugă untul topit, esența de vanilie și untul de arahide. Amoniacul se stinge cu o linguriță de oțet și se adaugă în compoziție.
  • Făina se amestecă cu cacaoa și se trece prin sită. Apoi se adaugă în compoziție împreună cu sarea. Se omogenizează bine și se pune in frigider pentru 30 de minute.
  • Aluatul se împarte în două. Se întinde o foaie pe blatul presărat cu puțina făină, din care se decupează cu forme speciale fursecuri. Se așează in tava in care s-a pus hârtie de copt. Se coc la 170°- 10 minute. Vor ieși două tavi de fursecuri (30 bucăți) care se coc pe rând.
  • După ce s-au copt și s-au răcit fursecurile se decorează cu ciocolată topită la bain-marie