Fursecuri cu unt de arahide și cacao
Fursecuri cu unt de arahide și cacao, fragede, aromate, extrem de simplu de preparat. Sunt perfecte pentru a fi pe lista dulciurilor pregătite pentru sărbătorile de iarnă.
Eu am pregătit aceste fursecuri azi, cu două zile înainte de Crăciun. Le-am pus într-o cutie frumoasă după ce le-am decorat și vor fi la fel de fragede câteva zile de acum încolo. Sunt primele pe care le fac din tot ceea ce voi pregăti pentru masa de Crăciun mai ales că se pregătesc rapid.
Fursecuri cu unt de arahide și cacao
Ingredients
- 2 Ouă
- 75 g Unt de arahide
- 80 g Unt 80%grasime
- 120 g Zahăr
- 270 g Faină
- 20 g Cacao
- 7 g Bicarbonat de amoniu
- 1 lgt Oțet
- 2 lgt Esență de vanilie
- ⅕ lgt Sare
- 60 g Ciocolată pentru decor
Instructions
- Într-un bol se pun ouăle și zaharul și se bat cu mixerul până își dublează volumul. Se adaugă untul topit, esența de vanilie și untul de arahide. Amoniacul se stinge cu o linguriță de oțet și se adaugă în compoziție.
- Făina se amestecă cu cacaoa și se trece prin sită. Apoi se adaugă în compoziție împreună cu sarea. Se omogenizează bine și se pune in frigider pentru 30 de minute.
- Aluatul se împarte în două. Se întinde o foaie pe blatul presărat cu puțina făină, din care se decupează cu forme speciale fursecuri. Se așează in tava in care s-a pus hârtie de copt. Se coc la 170°- 10 minute. Vor ieși două tavi de fursecuri (30 bucăți) care se coc pe rând.
- După ce s-au copt și s-au răcit fursecurile se decorează cu ciocolată topită la bain-marie