Go Back
placinta cu bacon si mortadella

Foietaj cu mortadella și bacon

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 400 g Aluat de foietaj
  • 1 Gălbenuș de ou
  • 5 felii Mortadella
  • 5 felii Bacon
  • 120 g Cașcaval ras
  • 70 g Măsline fără sâmburi
  • 1 lg Lapte
  • Mix de semințe

Instructions
 

  • Se încinge cuptorul la 190°. Feliile de bacon se rumenesc într-o tigaie antiaderentă și se lasă deoparte. Se pune hârtie de copt într-o tavă peste care se pune foaia de aluat.
  • Feliile de mortadella se pun una în prelungirea celeilalte pe mijlocul aluatului de foietaj. Deasupra se adaugă feliile de bacon. Se presară măslinele tăiate și cașcavalul.
  • Se împachetează aluatul peste umplutură și se unge cu gălbenușul de ou amastecat cu o lingură de lapte. Deasupra se presară câteva seminte. Se pune tava în cuptor și se coace până ce plăcinta s-a rumenit aproximativ 20-25 minute.