Go Back
farfalle cu piept de pui

Farfalle cu piept de pui

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 4 porţii

Ingredients
  

  • 500 g Farfalle
  • 500 g Roșii 3 roșii mari
  • 250 g Piept de pui
  • 20 g Parmezan
  • 1 Ceapă
  • 2 catei Usturoi
  • 2 lg Ulei de măsline
  • 1 ardei Capia
  • 1 lgt Pesto verde
  • 1 lgt Pastă de rosii
  • 1 lgt Sare rasa
  • ½ lgt Zahăr
  • ¼ lgt Piper
  • Frunze de busuioc verde

Instructions
 

  • Se pune o oală cu apă la fiert, cca 4l, iar în ea se adaugă o lingură de sare. Când apa a început să fiarbă se adaugă pastele și se amestecă din când în când. Se fierb conform timpului de pe ambalaj. Pentru a rămâne al dente se scurg de apă cu 2 minute mai devreme. Într-o cratiță în care s-a pus uleiul la încins se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe și se rumenește. Ceapa, usturoiul, roșiile și ardeiul se toacă mărunt.
  • După ce s-a rumenit pieptul de pui, se scoate din cratiță pe o farfurie. Se mai adaugă o lingură de ulei în cratiță doar dacă mai este nevoie. Apoi se pun la călit ceapa cu usturoiul și ardeiul. Se adaugă roșiile, pasta de tomate și pesto verde. Se amestecă și se lasă să dea câteva clocote.
  • Pieptul de pui se adaugă în sosul din cratiță împreună cu condimentele și un polonic din apa pastelor. La final se pune busuiocul tocat. Pastele scurse de apa se pun peste sos. Se amestecă și se servesc cu parmezan răzuit peste fiecare porție.