Farfalle cu piept de pui

farfalle cu piept de pui

Farfalle cu piept de pui în sos de roșii și busuioc verde, rețetă gustoasă pentru o masă rapidă în familie. Aceste fundițe, pentru că așa este forma acestor paste, sunt pe placul copiilor. Se pot consuma fie în salate sau acoperite de sos catifelat de roșii sau bechamel.

Am ales să fac această rețetă de farfalle cu piept de pui și am folosit roșii cărnoase de grădină.Dar se pot pregăti și cu roșii din conservă atunci când nu este sezonul roșiilor. Însă nu ar trebui să lipsească din rețetă busuiocul verde care îi da o anumită savoare. Întodeauna pastele se fierb în apă cu sare pentru că altfel oricâtă sare am pune pastele nu vor avea același gust.

Orice variantă alegem de a pregăti pastele în final rezultă o masă de prânz sau cină pe placul tuturor.

farfalle cu piept de pui

Farfalle cu piept de pui

Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Servings 4 porţii

Ingredients
  

  • 500 g Farfalle
  • 500 g Roșii 3 roșii mari
  • 250 g Piept de pui
  • 20 g Parmezan
  • 1 Ceapă
  • 2 catei Usturoi
  • 2 lg Ulei de măsline
  • 1 ardei Capia
  • 1 lgt Pesto verde
  • 1 lgt Pastă de rosii
  • 1 lgt Sare rasa
  • ½ lgt Zahăr
  • ¼ lgt Piper
  • Frunze de busuioc verde

Instructions
 

  • Se pune o oală cu apă la fiert, cca 4l, iar în ea se adaugă o lingură de sare. Când apa a început să fiarbă se adaugă pastele și se amestecă din când în când. Se fierb conform timpului de pe ambalaj. Pentru a rămâne al dente se scurg de apă cu 2 minute mai devreme. Într-o cratiță în care s-a pus uleiul la încins se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe și se rumenește. Ceapa, usturoiul, roșiile și ardeiul se toacă mărunt.
  • După ce s-a rumenit pieptul de pui, se scoate din cratiță pe o farfurie. Se mai adaugă o lingură de ulei în cratiță doar dacă mai este nevoie. Apoi se pun la călit ceapa cu usturoiul și ardeiul. Se adaugă roșiile, pasta de tomate și pesto verde. Se amestecă și se lasă să dea câteva clocote.
  • Pieptul de pui se adaugă în sosul din cratiță împreună cu condimentele și un polonic din apa pastelor. La final se pune busuiocul tocat. Pastele scurse de apa se pun peste sos. Se amestecă și se servesc cu parmezan răzuit peste fiecare porție.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating