Go Back

Drob în foietaj

Prep Time 1 hour
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 55 minutes
Servings 10 porții

Equipment

  • Tavă de cozonac
  • Masina de tocat

Ingredients
  

  • 600 g Organe de miel
  • 300 g Piept de pui
  • 800 g Aluat de foietaj
  • 250 g Ceapă uscată
  • 200 g Ceapă verde
  • 1 legatura Usturoi verde sau o căpățână mică usturoi uscat
  • 30 g Ulei
  • 2 legaturi Mărar
  • 3 legaturi Pătrunjel
  • 6 Ouă crude unul pentru uns
  • 5 Ouă fierte
  • 1 plic Condimente pentru drob Fucks
  • 1 lgt Sare
  • 1 lgt Piper
  • ½ lgt Chili pudră
  • 1 lgt Lapte

Instructions
 

  • Se toacă ceapa și se călește în ulei până se înmoaie într-o tigaie încăpătoare. Organele curățate de pielițe, nervuri se spală și se taie în bucăți. La fel se taie și pieptul de pui. Și organele și pieptul de pui se pun peste ceapă și se lasă să se înăbușe până scade apa lăsată. Se lasă să se răcorească puțin apoi se dau prin mașina de tocat.
  • Peste compoziția tocată și răcită se adaugă verdeața tocată, usturoiul zdrobit sau tocat dacă este verde și 5 ouă crude. Apoi se pun condimentele și se amestecă.
  • Se pune pe masă hârtie de copt potrivită tăvii în care se va coace drobul. Se întinde aluatul de foietaj și se crestează laturile. O parte din compoziție se pune peste aluatul de foietaj lăsând laturlie neacoperite. Ouăle fierte se decojesc de coajă și se pun unul după altul pe mijlocul compoziției. Se adaugă și restul de compoziție.
  • Toate laturile de foietaj se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte. Se îmbracă compoziția de drob cu foietaj punând capetele întâi apoi fâșiile de aluat unele peste altele. Se unge cu ou.
  • Apucând de laturile hartiei de copt se mută drobul în tava de cozonac și se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace aproximativ 55 minute la 190°. Dacă se rumenește prea repede se acoperă cu hârtie de copt.
  • După ce s-a copt se lasă să se răcească în tavă apoi se mută pe un platou.