Drob în foietaj
Drob în foietaj, un preparat special care arată minunat pe masa festivă. Rețeta tradițională de drob suculent și aromat.
Anul acesta am ales să pregătesc drobul puțin mai diferit. Pentru că nu îmi place mirosul puternic de miel am renunțat la prapur cu care se acoperă de obicei drobul. Iar in compoziție am adăugat piept de pui schimbându-i astfel aroma specifică.
Nu am fiert organele înainte, așa cum sunt unele rețete. Mie mi-se pare că asta schimbă mult gustul drobului devenind fad și uscat. Eu le înabus împreună cu ceapa apoi le dau prin mașina de tocat. Condimentez apoi compoziția cu multă verdeață proaspătă și un amestec de condimente pentru drob.
Că să pun ușor drobul în forma de cozonac în care l-am copt am pus pe masă o foaie de copt. Iar aluatul de foietaj decongelat în prealabil peste ea. Am pus o parte din compoziție lăsând toate marginile neacoperite, în mijloc ouăle fierte și am acoperit cu restul de copoziție. Aluatul de foietaj l-am crestat în părți și am împachetat cât de strâns am putut. Apoi cu ajutorul hârtiei de copt am mutat totul în tava de cozonac. Am uns toată suprafața drobului cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte și l-am pus la copt.
După ce s-a copt trebuie neapărat lăsat să se răcească în tavă. Dacă l-aș scoate cald s-ar împrăștia și nu l-aș mai putea felia. Abia după ce s-a răcit l-am pus pe un platou. Arată ca un cozonac rumen și bine crescut.
Sper să încercați această rețetă minunată de drob în foietaj aromat și gustos.
Drob în foietaj
Equipment
- Tavă de cozonac
- Masina de tocat
Ingredients
- 600 g Organe de miel
- 300 g Piept de pui
- 800 g Aluat de foietaj
- 250 g Ceapă uscată
- 200 g Ceapă verde
- 1 legatura Usturoi verde sau o căpățână mică usturoi uscat
- 30 g Ulei
- 2 legaturi Mărar
- 3 legaturi Pătrunjel
- 6 Ouă crude unul pentru uns
- 5 Ouă fierte
- 1 plic Condimente pentru drob Fucks
- 1 lgt Sare
- 1 lgt Piper
- ½ lgt Chili pudră
- 1 lgt Lapte
Instructions
- Se toacă ceapa și se călește în ulei până se înmoaie într-o tigaie încăpătoare. Organele curățate de pielițe, nervuri se spală și se taie în bucăți. La fel se taie și pieptul de pui. Și organele și pieptul de pui se pun peste ceapă și se lasă să se înăbușe până scade apa lăsată. Se lasă să se răcorească puțin apoi se dau prin mașina de tocat.
- Peste compoziția tocată și răcită se adaugă verdeața tocată, usturoiul zdrobit sau tocat dacă este verde și 5 ouă crude. Apoi se pun condimentele și se amestecă.
- Se pune pe masă hârtie de copt potrivită tăvii în care se va coace drobul. Se întinde aluatul de foietaj și se crestează laturile. O parte din compoziție se pune peste aluatul de foietaj lăsând laturlie neacoperite. Ouăle fierte se decojesc de coajă și se pun unul după altul pe mijlocul compoziției. Se adaugă și restul de compoziție.
- Toate laturile de foietaj se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte. Se îmbracă compoziția de drob cu foietaj punând capetele întâi apoi fâșiile de aluat unele peste altele. Se unge cu ou.
- Apucând de laturile hartiei de copt se mută drobul în tava de cozonac și se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace aproximativ 55 minute la 190°. Dacă se rumenește prea repede se acoperă cu hârtie de copt.
- După ce s-a copt se lasă să se răcească în tavă apoi se mută pe un platou.