Go Back
curry vegan

Curry vegan

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 1 Ceapă
  • 1 Morcov
  • 1 Vânătă
  • 1 Dovlecel
  • 1 Ardei rosu
  • ½ lgt Chili pudra
  • 2 lgt Curry pudră
  • 1 lgt Garam masala
  • 1 lgt Turmeric
  • 1 lgt Boia dulce
  • 3 caței Usturoi
  • 1 bucațică de 2 cm Ghimbir
  • 1 conservă Roșii tocate
  • 1 conservă Lapte de cocos
  • 1 lgt Sare
  • 30 g Ulei

Instructions
 

  • Se curăță de coajă ghimbirul apoi se dă pe răzătoare, la fel și morcovul. Ceapa se curăță de coajă și se toacă mărunt. Vânata, ardeiul și dovlecelul se taie în pătrățele mici. Usturoiul se toacă mărunt.
  • Uleiul se pune într-o cratiță la încălzit. Se adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul. Se călesc puțin împreună. Se adaugă condimentele și se lasă puțin să se rumenească împreună.
  • Se adaugă ardeiul și morcovul iar după un minut se adaugă vânata, dovlecelul și conserva de roșii. Se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă amestecând din când în când până scade sosul.
  • După ce a scăzut și s-a legat sosul, se adaugă laptele de cocos și sarea. Se amestecă și se mai lasă să dea în clocot.
  • Se servește alături de orez fiert.