Laptele se pune pe foc într-o cratiță încăpătoare să se înfierbânte. Într-un castron se amestec ouăle cu zahărul folosind telul. Apoi se adaugă amidonul și se omogenizează bine.
Se ia lapte fierbinte cu un polonic și se adaugă treptat peste compoziția cu ouă. Se adaugă laptele în fir subțire amestecând continuu. Se continuă cu laptele până se toarnă peste ouă cam jumate din acesta.
Se toarnă compoziția cu ouă în cratiță peste laptele rămas. Se dă drumul la foc și se continua fierberea cremei amestecând continuu până ce aceasta devine consistentă. Se oprește focul.
Untul se taie bucățele și se adaugă în crema fierbinte. Se amestecă până ce acesta se topește. Se adaugă și esența de vanilie. Se lasă crema un minut două să se răcorească.
Se pune o foaie de cremșnit într-o tavă și se întinde pe toată suprafața jumătate din cantitatea de cremă. Se aseaza a doua foaie de cremșnit și se întinde restul de cremă. Se acoperă cu ultima foaie de cremșnit și se presează ușor.
Prăjitura se pune în frigider pentru cel puțin șase ore, de preferat peste noapte. După ce a trecut timpul de răcire se scoate prăjitura din frigider, se pudrează cu zahar apoi se porționează.