Cremșnit savuros pregătit acasă
Cremșnit savuros pregătit acasă, o prăjitură cu foi și multă cremă delicioasă de vanilie. Cremșnit, kremes sau crempita, oricum s-ar numi este vorba despre aceeași prăjitură binecunoscută și foarte apreciată.
Ador această prăjitură și mănânc oricând cu placere cel puțin o porție. Am tot încercat în decursul timpului cremșnit cumpărat de la cofetărie dar parcă nu era exact pe gustul meu. Așa că acum vreo trei ani m-am hotărât să pregătesc prăjitura acasă, cum mi-ar place mie să fie. Am cumpărat foile din comerț iar crema am pregătit-o foarte simplu acasă. A iest un cremșnit savuros pregătit acasă grozav. De atunci am mâncat doar cremșnit făcut în casa, așa cum ar trebui să fie această prăjitură. Cu foitaj fraged și cremă aromată cu vanilie.
Am făcut și o variantă de cremșnit cu mai puține calorii scoțând zahărul din cremă. L-am înlocuit cu xilitol, înjumătățind asfel caloriile. Dacă de obicei pun 250 g de zahăr în cremă în varianta cu xilitol am pus 120g. Nu se schimbă gustul preparatului și am mâncat puțin mai ușurată pentru că are mai puține calorii. Sper să ajute varianta asta pe cei care țin cont de numărul caloriilor dar vor totuși să se bucure de un desert savuros.
Cremșnit savuros pregătit acasă
Ingredients
- 1 pachet Foi cremșnit Boromir
- 1 kg Lapte
- 3 Ouă
- 250 g Zahăr
- 120 g Amidon alimentar
- 100 g Unt
- 2 lingurite Esență de vanilie
- 2 linguri Zahăr pudră pentru presărat deasupra
Instructions
- Laptele se pune pe foc într-o cratiță încăpătoare să se înfierbânte. Într-un castron se amestec ouăle cu zahărul folosind telul. Apoi se adaugă amidonul și se omogenizează bine.
- Se ia lapte fierbinte cu un polonic și se adaugă treptat peste compoziția cu ouă. Se adaugă laptele în fir subțire amestecând continuu. Se continuă cu laptele până se toarnă peste ouă cam jumate din acesta.
- Se toarnă compoziția cu ouă în cratiță peste laptele rămas. Se dă drumul la foc și se continua fierberea cremei amestecând continuu până ce aceasta devine consistentă. Se oprește focul.
- Untul se taie bucățele și se adaugă în crema fierbinte. Se amestecă până ce acesta se topește. Se adaugă și esența de vanilie. Se lasă crema un minut două să se răcorească.
- Se pune o foaie de cremșnit într-o tavă și se întinde pe toată suprafața jumătate din cantitatea de cremă. Se aseaza a doua foaie de cremșnit și se întinde restul de cremă. Se acoperă cu ultima foaie de cremșnit și se presează ușor.
- Prăjitura se pune în frigider pentru cel puțin șase ore, de preferat peste noapte. După ce a trecut timpul de răcire se scoate prăjitura din frigider, se pudrează cu zahar apoi se porționează.