Go Back
crema de iaurt cu sofran

Crema de iaurt cu sofran

Prep Time 10 minutes
Servings 4 persoane

Ingredients
  

  • 1 kg Iaurt grecesc
  • 100 g Zahăr
  • 20-30 g Fulgi de migdale
  • 50 g Fistic tocat grosier
  • 7 g Şofran
  • 3 lg Lapte

Instructions
 

  • Cel mai lung pas în această reţetă e lăsarea iaurtului la scurs cu o seară înainte într-o sită.
  • A doua zi iaurtul scurs se pune într-un vas şi se amestecă cu zahărul până la dizolvarea acestuia. Şofranul se pune într-un pahar cu cele trei linguri de lapte cald şi se lasă la infuzat câteva minute.
  • Apoi se scurge şi laptele infuzat se adaugă peste iaurt împreună cu fulgii de migdale. Se amestecă totul uşor rezultând un desert aerat şi cremos.
  • Se iau patru pahare în care se adaugă crema de iaurt şi se decorează cu fisticul tăiat grosier.