Crema de iaurt cu şofran este un desert din bucătăria indiană, care se face foarte uşor. Trebuie doar să amestecăm câteva ingrediente şi desertul este gata pentru a fi servit! Cred că este cel mai fin şi delicat desert care îti poate încânta papilele gustative. Mai ales după o masă copioasă alături de prieteni 🙂 .
Crema de iaurt cu sofran
Ingredients
- 1 kg Iaurt grecesc
- 100 g Zahăr
- 20-30 g Fulgi de migdale
- 50 g Fistic tocat grosier
- 7 g Şofran
- 3 lg Lapte
Instructions
- Cel mai lung pas în această reţetă e lăsarea iaurtului la scurs cu o seară înainte într-o sită.
- A doua zi iaurtul scurs se pune într-un vas şi se amestecă cu zahărul până la dizolvarea acestuia. Şofranul se pune într-un pahar cu cele trei linguri de lapte cald şi se lasă la infuzat câteva minute.
- Apoi se scurge şi laptele infuzat se adaugă peste iaurt împreună cu fulgii de migdale. Se amestecă totul uşor rezultând un desert aerat şi cremos.
- Se iau patru pahare în care se adaugă crema de iaurt şi se decorează cu fisticul tăiat grosier.