Cremă de iaurt cu şofran
Crema de iaurt cu şofran este un desert din bucătăria indiană, care se face foarte uşor. Trebuie doar să amestecăm câteva ingrediente şi desertul este gata pentru a fi servit! Cred că este cel mai fin şi delicat desert care îti poate încânta papilele gustative. Mai ales după o masă copioasă alături de prieteni 🙂 .
Crema de iaurt cu sofran
Ingredients
- 1 kg Iaurt grecesc
- 100 g Zahăr
- 20-30 g Fulgi de migdale
- 50 g Fistic tocat grosier
- 7 g Şofran
- 3 lg Lapte
Instructions
- Cel mai lung pas în această reţetă e lăsarea iaurtului la scurs cu o seară înainte într-o sită.
- A doua zi iaurtul scurs se pune într-un vas şi se amestecă cu zahărul până la dizolvarea acestuia. Şofranul se pune într-un pahar cu cele trei linguri de lapte cald şi se lasă la infuzat câteva minute.
- Apoi se scurge şi laptele infuzat se adaugă peste iaurt împreună cu fulgii de migdale. Se amestecă totul uşor rezultând un desert aerat şi cremos.
- Se iau patru pahare în care se adaugă crema de iaurt şi se decorează cu fisticul tăiat grosier.