Go Back
cornuri din aluat fraged

Cornuri din aluat fraged

Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Timp pentru dospire 2 hours
Total Time 2 hours 35 minutes
Servings 20 bucăți

Ingredients
  

  • 1 Ou
  • 1 Ou pentru uns
  • 25 g Drojdie proaspătă
  • 90 g Zahăr
  • 200 g Lapte
  • 250 g Untură rece
  • 250 g Făină integrala
  • 350 g Făină 650
  • lgt Sare
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 400 g Gem caise
  • Coajă rasă de la o portocala
  • Zahăr pudră

Instructions
 

  • Drojdia se amestecă într-un castron cu o lingură de lapte cald și o lingură de zahăr. Se lasă să crească. Laptele se încălzește și se amestecă cu zahărul.
  • Oul se bate cu o furculiță într-un castron. Se adaugă coaja de portocală rasă și vanilia.
  • Într-un castron încăpător se cern cele două tipuri de făină. În centrul făinii se face o scobitură și se adaugă drojdia crescută. Se omogenizează puțin apoi se adaugă laptele, oul și untura rece.
  • Se frământă un aluat care se lasă la dospit într-un loc cald până își dublează volumul.
  • Aluatul crescut se împarte în două părți. Se întinde o parte de aluat pe blatul de lucru presărat cu făina. Se decupează un cerc care se împarte în opt triunghiuri. Se pune câte o lingură de gem pe fiecare și se rulează. Se așează în tava in care s-a pus hârtie de copt.
  • La fel se procedează și cu cea de a doua parte de aluat. Din resturile de aluat se mai întinde o foaie și se decupează patru triunghiuri care se rulează și ele.
  • Se lasă cornurile să mai crească în tavă 30 minute apoi se ung cu ou bătut și se pun la copt 15 minute la 180°. După ce s-au copt se scot din cuptor și se pudrează cu zahăr.