Cornuri din aluat fraged

cornuri din aluat fraged

Cornuri din aluat fraged umplute cu gem, ideale la micul dejun sau gustare în timpul zilei. Cornuri cu făină integrală foarte ușor de pregătit.

Nu știu ce se întâmplă în ultimul timp dar cam pe toate rețelele astea sociale toată lumea face cornuri cu diferite umpluturi. Cornuri pufoase, rumenite frumos cu multă umplutură, foarte apetisante. Așa că m-am gândit să fac și eu câteva și cum nu aveam unt am folosit untură. Eu niciodată nu rămân fără unt în frigider dar acum s-a întâmplat pur și simplu să nu am. Mare minune.

Ceea ce vreau să spun este că din ,,greșeală ,, am făcut câteva cornuri din aluat fraged foarte bune. Și nu mă laud singură, am fost lăudată. Drept urmare am repetat rețeta ca să fiu sigură că pot să o împărtășesc cu voi. 

Eu numesc acest tip de aluat, aluat fraged cu toate că nu este cel clasic la care se folosește unt în mod normal. Untura, care în această perioadă cam toți o avem în casă și este mult mai accesibilă tuturor, transformă aluatul într-un aluat foarte fraged. Chiar dacă l-am pregătit din două tipuri de făină, făină integrală și făină tip 650.

Cornurile se pot umple cu orice fel de gem bine legat, cu mere sau cu ciocolată după cum dorește fiecare. Sunt foarte fragede și se pasteaza la fel câteva zile.

cornuri din aluat fraged

Cornuri din aluat fraged

Prep Time 20 mins
Cook Time 15 mins
Timp pentru dospire 2 hrs
Total Time 2 hrs 35 mins
Servings 20 bucăți

Ingredients
  

  • 1 Ou
  • 1 Ou pentru uns
  • 25 g Drojdie proaspătă
  • 90 g Zahăr
  • 200 g Lapte
  • 250 g Untură rece
  • 250 g Făină integrala
  • 350 g Făină 650
  • lgt Sare
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 400 g Gem caise
  • Coajă rasă de la o portocala
  • Zahăr pudră

Instructions
 

  • Drojdia se amestecă într-un castron cu o lingură de lapte cald și o lingură de zahăr. Se lasă să crească. Laptele se încălzește și se amestecă cu zahărul.
  • Oul se bate cu o furculiță într-un castron. Se adaugă coaja de portocală rasă și vanilia.
  • Într-un castron încăpător se cern cele două tipuri de făină. În centrul făinii se face o scobitură și se adaugă drojdia crescută. Se omogenizează puțin apoi se adaugă laptele, oul și untura rece.
  • Se frământă un aluat care se lasă la dospit într-un loc cald până își dublează volumul.
  • Aluatul crescut se împarte în două părți. Se întinde o parte de aluat pe blatul de lucru presărat cu făina. Se decupează un cerc care se împarte în opt triunghiuri. Se pune câte o lingură de gem pe fiecare și se rulează. Se așează în tava in care s-a pus hârtie de copt.
  • La fel se procedează și cu cea de a doua parte de aluat. Din resturile de aluat se mai întinde o foaie și se decupează patru triunghiuri care se rulează și ele.
  • Se lasă cornurile să mai crească în tavă 30 minute apoi se ung cu ou bătut și se pun la copt 15 minute la 180°. După ce s-au copt se scot din cuptor și se pudrează cu zahăr.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating